Top

Overstap Magento 1 naar Woocommerce

Magento 1 verloopt. Wat nu?

Bent u een (internet)ondernemer en draait uw webshop nog in Magento 1? Dan is dit artikel voor u relevant. Magento heeft namelijk aangekondigd per juni 2020 te gaan stoppen met de ondersteuning van het Magento 1 systeem. Dit kan grote gevolgen hebben voor het functioneren van uw webshop. Een overstap naar een CMS-Systeem met doorlopende ondersteuning is ten zeerste aan te raden. Verschillende ondernemers lopen tegen dit probleem aan. Een goede oplossing is een overstap van Magento 1 naar WooCommerce. Bij Webreturn zijn we gespecialiseerd in het overzetten van uw Magento 1 webshop naar WooCommerce.

Wat gebeurt er als de ondersteuning van Magento 1 stopt?

Als in juni 2020 de ondersteuning verloopt, dan draait uw webshop gewoon door. In principe zal de voorgrond van uw website blijven werken. De kanttekening is dat, doordat de ondersteuning stopt, er geen systeemupdates meer worden uitgebracht. Diverse plugins, extensies en thema’s van derden worden momenteel al niet meer verder ontwikkeld of deze ontwikkelingen komen per juni 2020 te vervallen. Het gevolg is dat uw website niet meer op betrouwbare software draait en dat er beveiligingsrisico’s ontstaan. Zowel gegevens van u als ondernemer, als privacygevoelige gegevens van uw klanten kunnen bloot komen te liggen. Een overstap naar een nieuw webshop-systeem vóór juni 2020 is dan ook ten zeerste aan te raden.

Magento 1 stopt

Is de overstap naar Magento 2 een goed alternatief?

Om over te stappen naar een ander systeem zijn er diverse alternatieven. Migratie van Magento 1 naar Magento 2 lijkt de meest logische keuze. Magento 2 bestaat inmiddels alweer een aantal jaar en heeft verschillende voordelen t.a.v. snelheid en stabiliteit ten aanzien van de voorganger. De verschillen tussen deze twee systemen zijn echter vrij groot en dat maakt een upgrade niet eenvoudig. Bij een overstap blijkt vaak dat bepaalde plugins niet meer goed werken of niet beschikbaar zijn voor Magento 2. Daarnaast is Magento 2 een stuk complexer en moet een webshop grotendeels opnieuw worden gebouwd. De kosten voor het laten bouwen van een vernieuwde shop in Magento 2 lopen al snel op (> 10.000 euro) en het systeem is vooral ontwikkeld voor de grotere webshops.

wordpress en woocommerce

Een overstap van Magento 1 naar WooCommerce is laagdrempelig

U heeft wellicht wel eens van WooCommerce gehoord, wereldwijd het meeste gebruikte e-commerce platform. De basis van WooCommerce is WordPress. Het systeem is gemakkelijk in gebruik, de ontwikkelingskosten liggen laag en het systeem is Google-vriendelijk. Ook is de stabiliteit van WordPress is vele malen beter dan een Magento systeem. De overstap van Magento 1 naar WooCommerce is, met de door ons ontwikkelde tools, goed uitvoerbaar. De kosten voor het ontwikkelen van een website in WooCommerce liggen vele malen lager dan bij Magento 2 (vanaf € 2.000,- ex. btw).

Waar moet ik op letten bij de overstap naar WooCommerce?

Als u de overstap van Magento 1 naar WooCommerce gaat maken dan wilt u natuurlijk geen belangrijke gegevens kwijtraken. Het is belangrijk dat uw producten, categorieën en extensies blijven werken. Dit geldt uiteraard ook voor alle websitefuncties zoals koppelingen en vertalingen. Ook opgebouwde klant-data zoals klantaccounts (incl. inloggegevens) en klantgegevens moeten behouden blijven, zodat een terugkerende klant ‘gewoon’ weer kan inloggen.

Webreturn zorgt voor een vlekkeloze overstap

Bij Webreturn hebben we een tool ontwikkeld waarin we de migratie van Magento 1 naar WooCommerce mogelijk maken. Deze tool zorgt ervoor dat alle belangrijke gegevens van uw webshop automatisch worden overgezet in het WooCommerce systeem. Opgebouwde gegevens zoals klantaccounts zijn direct weer te raadplegen. SEO scores die in het verleden zijn opgebouwd, blijven grotendeels behouden of zullen verbeteren. Ook in de conversiepercentages zien we vaak een stijgende lijn doordat we conversieverhogende aanpassingen moeiteloos kunnen toevoegen in het design. Zo hebben we al diverse kleine webshops tot grotere webshops (tot wel 50.000 producten) geholpen met een vlekkeloze overstap naar WooCommerce. Zie ons portfolio voor klanten die u zijn voorgegaan.

woocommerce webshop Degezondheidslijn

Zullen we samenwerken?

Vragen of opmerkingen? Laat het ons weten.

WooCommerce Webshops waar we trots op zijn

Diverse klanten zijn u voorgegaan en hebben door ons een WooCommerce webshop laten ontwikkelen.

Detailhandel / Groothandel / Portfolio / Webshop WooCommerce / Wordpress
Detailhandel / Portfolio / Webshop WooCommerce / Wordpress
Detailhandel / Portfolio / Webshop WooCommerce / Wordpress
De overstap maken naar Woocommerce? Neem contact op

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.

  Privacy instellingen

  We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

  Privacy verklaring | Sluit
  Instellingen